0

Как да създадете блог, който насърчава вашия бизнес на свободна практика

Когато влезете в уебсайта на всеки бизнес и вероятно ще видите връзка към неговия блог някъде на началната му страница.

Блоговете са навсякъде в днешно време и са изминали дълъг път от времето, когато са се зародили като лични онлайн дневници за споделяне на мисли и идеи към всеки, който желае да ги види.

Блогът вече е един от най-добрите маркетингови инструменти, които фирмите във всички индустрии – дори фрийлансърите използват, за да получат повече потенциални клиенти и партньори. Всъщност няколко проучвания за маркетинг на съдържание през последните няколко години отчетоха, че компаниите с блог са склонни да генерират повече потенциални клиенти, отколкото фирмите без блог.

Готови ли сте да скочите в света на блоговете, за да рекламирате по-добре своя бизнес на свободна практика? Независимо дали сте уан мен шоу или голяма корпорация, можете да се възползвате от това да имате бизнес блог. Ето как да го качите нагоре.

Създайте план

Хората, които започват да водят блогове с план имат по-голям успех с блога си от тези, които произволно пишат публикации с надеждата, че някой ще ги прочете. Блогът определено иска стратегия; въпреки че не всяка бизнес стратегия за блогване може да е универсална, безспорно е необходимо да имате обмислен план, който оформя и слага в ред работата, която полагате в блога.

Планът за блог на фрийлансър трябва да съдържа подробности за:

  • Какво искате да споделите : Примерни идеи за теми за публикации в блогове, интервюта с лидери на мнение във вашата индустрия, съобщения за пресата, казуси и т.н. Запомнете: Вашият блог може да служи за много повече от просто споделяне на публикации в него!
  • Колко често искате да споделяте нещо ново : Публикуването на ценно съдържание поне веднъж седмично е необходимо, за да се развият повечето блогове, но е още по-добре, ако можете да се ангажирате с блогване още по-често.
  • Стратегия за социални медии : Ще използвате социалните медии, за да популяризирате блога си, така че не забравяйте да имате създадени акаунти поне за Facebook, Twitter, Pinterest и Instagram и създайте график за публикации, за да споделяте всяка публикация от блога.
  • Генериране на потенциални клиенти : Какви безплатни неща можете да дадете на потенциални клиенти, които посещават вашия блог в замяна на техните имейл адреси, като електронна книга или отстъпка? Планирайте как да включите вашите специални опции в публикациите в блога си, за да спечелите нови имейл абонати, за да им изпращате подходяща информация за вашия бизнес.

Научете точно какво искат вашите клиенти от вас като фрийлансър

Проучването на вашата потенциална аудитория е решаваща част от изграждането на блог, който се грижи всеотдайно за тази група. Един от най-добрите начини да научите повече за хората, които ще купуват от вас, е да проучите вашите конкуренти, които вече се справят добре в индустрията.

Какъв тип съдържание споделят в своите блогове? Колко често популяризират това съдържание чрез социални медии или реклами? Кой социален медиен канал използват най-често? Отговорите на тези въпроси могат да ви помогнат във вашата блог стратегия.

Можете също така да се свържете директно с настоящите си клиенти или клиенти след кратко проучване. Можете да създадете такъв безплатно с помощта на Google Формуляри. Използвайте анкета, за да прецените мненията относно вашите цени, услуги и важни теми от индустрията, за които те биха искали да научат повече.

Създайте ценно съдържание за тези теми

Хората не посещават вашия блог, за да научат повече за вас. Вероятно отиват направо към публикация в блог или статия, към която има връзка някъде другаде, като Google, Facebook или друг блог, защото са видели нещо, което изглежда интересно. Може би заглавието им се е откроило, защото е по тема, за която искат да научат повече.

Вашите публикации в блога трябва да доставят това, което търсят всеки път. Ако този човек иска да научи как да създава свои собствени теми за WordPress, но всичко, което вижда, е рекламен материал за вашата дизайнерска компания на свободна практика, той просто ще отиде другаде, за да намери това, от което се нуждае.

Целта на бизнес блога е да предлага невероятно ценно съдържание за вашата целева аудитория. Колкото по-добре давате на потенциалните клиенти това, от което се нуждаят и искат чрез вашето съдържание, толкова по-вероятно е те да ви се доверят достатъчно, за да закупят вашите продукти или услуги.

Предлагайте нещо като магнит

Магнитите са тези, които карат потенциалните клиенти да попълнят формуляр за повече информация или да добавят своя имейл адрес към вашия списък. Разгледайте някои от любимите си блогове на фрийлансъри във вашата индустрия. Какво виждате като магнит, нещо като тест или изтегляне на аудиокнига?

Склонни сме да мислим за блоговете като за еднократно решение за маркетинг, но това е далеч от истината. Вместо това, той сам по себе си е нещо като водещ магнит, привличайки аудитория, за да научи тя повече за това, което правите и надяваме се, да се възползва от вашите услуги.

Ценните подаръци могат да увеличат броя на хората, които се абонират за вашия имейл бюлетин, което ви улеснява да се насочите към вече заинтересовани хора, когато имате нещо страхотно, което искате да споделите в имейл.

Можете да предлагате магнити в публикациите в блога си, в страничната лента или дори като изскачащ прозорец веднага щом някой влезе в сайта ви.

Направете призивите си за действие уместни и привлекателни

Бихте могли да имате едно от най-добрите съдържания в индустрията в блога си на фрийлансър, но ако няма насоки за читателите, които да знаят какво трябва да правят с информацията, която току-що са усвоили, тогава пропускате ценна възможност.

Призивът към действие е това, което ще насочи вашите посетители в посоката, която трябва да поемат въз основа на всяка страница със съдържание. Публикация в блог, очертаваща причините, поради които може да наемете виртуален асистент, може да има връзка към страницата ви за контакт, за да могат посетителите да научат повече за услугите ви за асистент. Публикация със съвети за заснемане на невероятна фотография при пътуване може да включва призив за действие за посетителите да въведат своите имейл адреси, за да получат безплатна електронна книга с по-задълбочени съвети.

Какъвто и да е вашият опит, направете подходящ призив за действие за него, за да насърчите посетителите си да направят ход, който е от полза за вас и вашия бизнес.

Изградете общност

Мислете за вашия блог като за стъпало към всички различни части на вашия бизнес. Едно парче от пъзела, трябва да бъде вашата мрежа. Блогът може да бъде отличен начин за изграждане на мрежа от други професионалисти в индустрията, които се интересуват от вашия бизнес.

Включете коментарите за вашия сайт, така че посетителите да могат да споделят мислите си за вашето съдържание. Отговорете на тези коментари, като се уверите, че се възползвате от възможността да предоставите стойност, като отговорите на техните въпроси, предложите повече помощ или друго.

Изграждането на вашите профили в социалните медии с комбинация от вашето съдържание и друго съдържание в индустрията също е отличен начин да изградите общност около вашия блог и да популяризирате най-добрите си идеи. В крайна сметка можете да проучите осигуряването на приходи от тази общност, като използвате инструмент за създаване на курсове , за да продавате онлайн курсове.

Мислете отвъд своя блог на фрийлансър

Звучи нелогично да публикувате съдържание в други блогове, за да създадете свой собствен, но този процес има потенциала да върне хората обратно към вашия блог и следователно към вашия бизнес уебсайт. Гост публикациите се превърнаха в един от най-модерните маркетингови инструменти за всеки, който пише съдържание. Вие не само ще споделите знанията си с хора, интересуващи се от вашата индустрия, но също така можете да получите връзки обратно към вашия сайт от сайтове, които имат по-голям авторитет и по-голяма аудитория от вашата.

Като част от вашата бизнес стратегия за блогове, пускайте публикации за гости във водещи в индустрията блогове често, като гледате да са релевантни по тема с вашия блог. Можете лесно да намерите водещи блогове във вашата ниша, като потърсите в Google „[вашата ниша] блог, пишете за нас“ или подобно търсене.

txtadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *