0

Seiko връща първия си водолазен часовник в ограничено издание

През 1965 г. Seiko пуска първия си часовник за гмуркане, който е и първият часовник за гмуркане в Япония. С автоматично движение и водоустойчивост до 150 метра, той доказа своята надеждност, когато беше използван от екип на японската антарктическа изследователска експедиция от 1966 до 1969 г.

Сега Seiko представя ново издание на този пионер в колекцията Prospex, известно сред феновете като “62MAS”. Дизайнът и диаметърът от 38,5 mm на Seiko Prospex 1965 Diver’s Re-creation Limited Edition са почти идентични с оригинала, докато техническите спецификации са актуализирани.

Часовникът се захранва от новия калибър 6L37, първият механизъм от тънката серия 6L, който е разработен специално за водолази. Той може да се похвали със същата точност (+15 до -10 секунди на ден) и резерв на мощност (45 часа) като доказания калибър 6L35, който е основата на серията 6L. Въпреки това, благодарение на модификациите на дизайна и материалите, неговата издръжливост и устойчивост на удар вече отговарят на строгите изисквания на водолазен часовник Seiko Prospex.

Докато външният вид е почти идентичен, Seiko Prospex 1965 Diver’s Re-creation Limited Edition е оборудван със съвременните постижения на традиционния японски производител. Те включват куполообразен сапфирен кристал и водоустойчивост от 200 метра. Въпреки че е вдъхновена от оригинала, каишката е изработена от издръжлив силикон за допълнителна издръжливост и комфорт. За да се подобри четливостта при условия на слаба светлина, стрелките и маркерите, включително този до прозореца за дата и точката върху еднопосочно въртящия се безел, са покрити с Lumibrite.

Seiko

Пресъздаването на 1965 г. ще бъде налично от август 2023 г. Производството му е ограничено до 1965 броя по целия свят и се предлага в кутия, вдъхновена от 60-те години на миналия век. Цената на Seiko Prospex 1965 Diver’s Re-creation Limited Edition ще е приблизително $4000.

txtadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *