0

Кога да преминете към храна за възрастни кучета 

Вашето куче може да не изглежда или да не се държи като възрастно“ куче. Но на около 7-годишна възраст и по-рано, ако е куче от едра порода, диетичните нужди на вашето куче ще започнат да се променят. Това е добър момент да започнете да мислите за преминаване към диета за възрастни кучета.  
Необходима ли е храна за възрастни кучета? 
С напредване на възрастта телата на кучетата се променят по много начини.  
По-възрастните кучета са склонни да се движат малко по-бавно и да са по-малко физически активни от по-младите кучета. Заедно с намалената мобилност те са склонни да губят телесна маса. 
Около 8-годишна възраст експертите добавят, че кучетата могат да започнат да показват признаци на когнитивен спад; състояние, наречено синдром на кучешка когнитивна дисфункция. Те също могат да изпитат намаляване на сетивата, включително вкуса и обонянието.  
Поради тези причини възрастните кучета могат да се възползват от специализирана хранителна подкрепа.  
С какво да храните възрастни кучета
Качествената храна, създадена за възрастни кучета, може да подпомогне вашето куче по редица важни начини. Ето някои неща, на които трябва да обърнете внимание, когато пазарувате храна за възрастни кучета:  

  • По-високи нива на протеини за поддържане на чиста мускулна маса 
  • По-ниски нива на мазнини, за да поддържате здравословно тегло, особено ако кучето ви става по-малко активно 
  • Омега мастни киселини и глюкозамин за подпомагане на мобилността и здравето на ставите 
  • Антиоксиданти за поддържане на здрава имунна система 
  • Подобрени масла като кокосово масло за насърчаване на умствената острота 

Какво ще кажете за витамините за възрастни кучета? 
Както можете да видите в списъка по-горе, има храни за възрастни кучета, които са формулирани с добавки като глюкозамин и хондроитин, за да осигурят допълнителна подкрепа в области като здравето на ставите.  
Ако търсите най-добрите добавки за възрастни кучета или обмисляте добавянето на допълнителни добавки към диетата на вашето възрастно куче, говорете първо с вашия ветеринарен лекар, за да сте сигурни, че правите правилния избор за здравето на вашето куче.  
Коя е най-добрата храна за възрастни кучета? 
Като се има предвид всичко, няма нито една „най-добра“ диета за възрастни кучета. Експертите добавят: „Понастоящем няма стандартизация за „храна за възрастни кучета“ според асоциациите.
Най-добрата храна за вашето възрастно куче е тази, която осигурява точното хранене, от което се нуждае, за да живее здравословен и щастлив живот с напредване на възрастта. Заедно с вкус и текстура за насладата, която иска и заслужава при всяко хранене.  
С подкрепа през целия живот от нашите специалисти по обслужване на клиенти и специалисти по хранене, можете да помогнете на вашето куче да живее най-добрия си живот през целия си живот.  

txtadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *