0

Бизнес и личен кредит

Има толкова много възможности, достъпни за собствениците на бизнес днес, те имат почти неограничена свобода да избират как да структурират и управляват своята компания. Няма много място за грешки, когато става въпрос за кредитен рейтинг на компанията, трябва да сте сигурни, че спазвате правилата. 

 Мит №1: „Бизнес и личният кредит се отчитат еднакво.“

Това е невярно. Има няколко големи лични кредитни бюра и няколко основни бизнес кредитни бюра (N на брой са точно, около три-до пет за държава обикновено, за едното и отделно за другото).

Въпреки факта, че данните за бизнеса и потребителите се съхраняват в едни и същи бюра, отчетите са напълно отделни. Агенциите за отчитане на бизнес кредити използват отделни алгоритми, диапазони на резултати и правила за данни за отчитане на бизнес и лични кредитни данни. 

Мит №2: „Имам бизнес кредит, защото плащам на доставчици и кредитори.“

Може да имате история с 30-60 доставчици или кредитори, но това не означава, че те ще се показват в кредитния ви профил. Не всички кредитори актуализират информацията за бизнес бюрата и без да знаете правилните, които да използвате, като фирма, може активно да използва условията за плащане , но не всичко да е точно. За пълен списък на доставчиците на отчети можете да говорите със специалисти по бизнес кредити .

Мит №3: „Плащането навреме ще даде на бизнеса ви най-добри резултати.“

Абсолютно искате да сте сигурни, че плащате сметките навреме. Въпреки това, ако търсите най -добрите бизнес кредитни резултати, опитайте се да платите преди сроковете. Това може да е нереалистично за много компании, но ако сте в състояние да платите по-рано, вашият бизнес кредитен рейтинг ще го се вдигне.

Мит № 4: „Трудните запитвания не вредят на бизнес кредитните резултати.“

Има известно погрешно схващане за въздействието, което запитванията имат върху бизнес кредита. Когато една компания има изключително голям брой трудни запитвания за бизнес кредит, институцията ще вземе предвид това като резултати и ще ви отхвърли.

Вярно е обаче, че тежките запитвания имат много по-малко влияние върху бизнес резултатите, отколкото върху личните, прагът за „прекомерни“ запитвания е много по-малък в сравнение с броя прои потребителските кредитни профили.

Мит №5: „Наистина не се нуждаете от бизнес кредитен рейтинг.“

Понякога има опция за предлагане на лична гаранция, но това не означава, че кредиторът или продавачът не гледа вашия бизнес кредитен рейтинг. Тъй като бизнес кредитът е нерегулиран, те не трябва да ви разкриват, че са прегледали вашия бизнес кредит. Съществуващи и потенциални партньори и акаунти може да отхвърлят вашата компания или да закрият акаунта си при вас след преглед на вашия бизнес кредитен статус. Ако вашият бизнес кредитен рейтинг е слаб или несъществуващ, вие представлявате по-висок риск, тъй като може да изглежда, че не можете да се справите със сметката или висок риск от бизнес провал. Партньорът или акаунтът не са длъжни да ви казват защо вече не искат да работят с вас или са решили да отидат при конкурент.

Възможността да покажете силни бизнес резултати също може да ви предложи по-високи лимити, да ви покаже като по-силна компания и кредитополучател с по-нисък риск.

Използването на вашия личен кредит за вашия бизнес също може да се превърне в проблем, когато трябва да използвате личния си кредит за лични разходи. Ипотечен заемодател или кредитор може да почувства, че дългът ви е твърде висок, за да ви даде заема, който бихте искали за дом или други лични кредитни нужди. Важно е да отделите личния и бизнес кредита си.

Мит №6: „Ние сме в бизнеса от дълго време, така че трябва да имам страхотен бизнес кредитен рейтинг.“

Едно основно правило на кредита – никога не предполагайте. Да приемем на сляпо, че имате кредит или имате добър кредитен рейтинг е опасно решение. Също така е толкова често срещан сценарий: собственик отива за заем и открива, че той/тя А: няма бизнес кредит или Б: има много нисък рейтинг, поради отрицателна информация. Компаниите получават отказ и са принудени да вземат финансиране с по-високи лихви или трябва да изчакат няколко месеца, преди финансирането на нормални лихвени нива да стане опция. Ако собственикът помисли предварително и прегледа кредитния си рейтинг си, ще може да разреши всички проблеми, преди това да навреди на шансовете му за финансиране.

Внимавайте с кредитния си рейтинг

Най-доброто, което можете да направите, е да обърнете внимание и да имате далновидно отношение към вашия бизнес. Много компании не осъзнават, че кредитният им статус им е проблем, докато не им навреди, а някои избират да го игнорират възможно най-дълго. Ако забележите невярна или отрицателна информация, във ваша полза е да я прегледате със специалист и да видите какво може да се направи, за да коригирате бизнес кредитните отчети . Осъзнаването на бизнес на важността на кредитния рейтинг нараства през годините, но ние все още говорим със собственици, които не го виждат като приоритет, защото не разбират напълно колко може да им навреди.

txtadmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *